Sıvı yağlı açma tarifi; bereketli ve ekonomik oluşuyla bütçenizi, lezzetiyle yiyenleri sevindirmeye geliyor. Altın rengi enfes görünümü iştahları kabartırken, ona eşlik eden sıcacık bir bardak çay, peynir ve zeytinin uyumu kahvaltılarınızı şenlendirecek.
İster zengin kahvaltı sofralarında ekmek yerine, ister hafta arası koşuşturmalarında kahvaltı niyetine, ister çocukların beslenme çantalarında, isterseniz de çay saatlerinde tüketilebilecek bu açma tarifi, bayatlamamasıyla kurtarıcınız olacak. Yumuşacık kabaran mayalı hamurunun lezzetine varmak için haydi zaman kaybetmeden sizi mutfağa alalım!
KAÇ KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ PİŞİRME SÜRESİ
6 KİŞİLİK 25 DAKİKA 20 DAKİKA
Sıvı Yağlı Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağıılık süt
- 1 paketinstant maya(10 g)
- 3 yemek kaşığıtoz şeker
- 1 su bardağıılık su
- 1 su bardağısıvı yağ
- 2 adetyumurta beyazı
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 7 su bardağıun
- 2 adetyumurta sarısı
Sıvı Yağlı Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt, maya ve şekeri karıştırın. Su, sıvı yağ ve yumurta beyazlarını ekleyip çırpın. Tuzu ve kontrollü bir şekilde unu ekleyip karıştırın.
- Hamur kıvam almaya başladığında kabın içinde hafifçe yoğurun ve streç filmle sarıp 45 dakika mayalanmaya bırakın.
- Hamurdan mandalina boyutlarında bezeler kopartın ve elinizde yoğurup silindir şeritler halinde uzatın. İki şeridi birbirine burgu şeklinde sarın ve iki uçtan birleştirip açma şeklini verin.
- 15 dakika tepside dinlendirin. Ardından yumurta sarısı sürün ve 190 derecede 20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra bir süre dinlendirin. Ardından afiyetle tüketin!
0 Yorumlar