Follow us on Facebook

Header Ads

Sebzeli Lazanya Tarifi


Herkese merhaba! Yine, nefis bir tarif ile karşınızdayım. Birlikte, sebzeli lazanya yapacağız.

Sebzeli lazanya, çok kolaylıkla hazırlayabileceğiniz tam bir yaz yemeği. Bu tarifte; içine patlıcan, mantar, biber gibi malzemeler giriyor. Siz dilerseniz, kabaklı yapabilir ya da biraz soğan ekleyerek de hazırlayabilirsiniz. Aslında bu, elinizin altındaki sebzeleri değerlendirebileceğiniz, doyurucu, nefis bir yemek oluyor. Çocukların da bayılacağı bir lezzet!

Üstelik, hazırlaması da son derece kolay. Dilerseniz, sözü daha fazla uzatmadan, yaz sofralarınıza çok yakışacak bu nefis sebzeli lazanya tarifi için ihtiyacınız olan malzemelere göz atarak başlayalım…

Afiyet olsun.

KAÇ KİŞİLİK

8 dilim

HAZIRLAMA SÜRESİ

45 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

45 dakika

Sebzeli Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 paketlazanya
  • 2 adetorta boy kuru soğan
  • 2 adetorta boy havuç
  • 2 adetorta boy kabak
  • 250 gramkörpe ıspanak yaprağı
  • 2 adetbüyük boy domates
  • 1 tatlı kaşığıacı biber salçası
  • 3 dişsarımsak
  • 3 yemek kaşığızeytinyağı
  • 10 yapraktaze fesleğen
  • 1 çay bardağısıcak su
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1/2 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber

    Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığıtereyağı
  • 4 yemek kaşığıun
  • 2 su bardağısoğuk süt
  • 1/4 çay kaşığıtuz
  • 1/4 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
  • 1/4 çay kaşığırendelenmiş muskat cevizi

    Fırın kalıbını yağlamak için:

  • 1 yemek kaşığıayçiçek yağı

    Üzeri için:

  • 200 gramrendelenmiş kaşar peyniri
  • 1/2 tatlı kaşığıkuru fesleğen

Sebzeli Lazanya Tarifinin Püf Noktası

Kat kat hazırladığınız lazanyayı, pişirme işlemine tabi tutmadığınız yaprakların yumuşaması için pişirme işlemi öncesinde 10-15 dakika kadar oda ısısında bekletin.Hazırladığınız beşamel sos topaklanma yaptıysa blender yardımıyla kıvamını açabilirsiniz.

Sebzeli Lazanya Tarifinin Pişirme Önerisi

Patlıcan, patates, brokoli gibi farklı sebzeleri lazanya yapımında kullanabilirsiniz.

Sebzeli Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabuğunu koyduğunuz kuru soğanları küçük parçalar halinde doğrayın. Sarımsakları incecik kıyın.

  2. Uç kısımlarını aldıktan sonra kabuklarını traşladığınız kabakları ince halkalar halinde dilimleyin. Havuçları rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.

  3. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri kuru soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin. Taze ıspanak yapraklarını ayıklayıp bol suda yıkadıktan sonra kurulayın.

  4. Üzerlerini kuruladığınız kabakları, ızgara ya da yanmaz yapışmaz tabanlı bir tavada ters yüz ederek kısa sürede kızartın.

  5. Zeytinyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. Doğranmış kuru soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar soteleyin. Rendelenmiş havuç ve domates küplerini katıp domatesler suyunu çekene kadar kavurun.

  6. Acı biber salçasını katın. Son olarak ıspanak ve taze fesleğen yapraklarını ekleyip gerekirse çok az miktarda sıcak su ekleyin. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle tatlandırın.

  7. Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu, kokusu çıkıp renk alana kadar kavurun.

  8. Kavrulan una soğuk sütü ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Karabiber, tuz ve rendelenmiş muskat cevizini ekledikten sonra ocaktan alın.

  9. Isıya dayanıklı bir fırın kabını ayçiçek yağıyla yağlayın. Bir sıra lazanya yaprağını fırın kabına döşeyin. Üzerine bir miktar beşamel sos sürün.

  10. Izgara kabak dilimlerini üzerine dizin. Bir kat daha lazanya yaprağı serip beşamel sos sürdükten sonra ıspanaklı domates sos yayın. Sos karışımı ve lazanya yaprakları bitene kadar aynı işlemi uygulayın.

  11. Sebzeli lazanyanın üzerine kalan beşamel sosu sürüp rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.

  12. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 15-20 dakika kadar pişirdikten sonra dilimleyip ılık olarak servis yapın. Üzerine kuru fesleğen serpiştirin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar